Pàgines

divendres, 28 de setembre del 2012

PAÍS BASC FRANCÉS



Visitarem la regió històrica del país basc francés per conèixer la seua cultura de pobles de pescadors d’arquitectura tradicional rodejats pels paisatges infinits dels Pirineus Atlàntics.

DISSABTE 6 D’OCTUBRE: Eixirem de matí cap al País Basc Francés, fent una parada a Olite per a dinar abans d’arribar al nostre destí. De vesprada visitarem HONDARRIBIA, port de mar fronterer fortificat des del s.XIII i que ha conservat el seu castell reconvertint-lo en parador nacional, amb la noble façana edificada per a l’Emperador Carles V. Farem una passejada per veure les cases de pescadors que s’obrin a la badia de Txingudi, l’Església gòtica de Sta Maria i les nobles residències dels s. XVI-XVII ubicades al llarg del carrer major. Per últim ens dirigirem a IRÚN, on ens allotjarem durant la nostra estança. 

DIUMENGE 7 D’OCTUBRE: Anirem a visitar BAIONA, una ciutat que va viure el seu millor moment amb l’esplendor del comerç marítim al segle XVI. A aquesta vila d’art i d’història coneguda pels canals que creuen el casc antic, confluència dels rius Nive i Adour, passejarem pel carrer d’Espanya, per les muralles i pel moll que conserva estretes façanes porticades dels segles XVIII i XIX. Visitarem el claustre i la Catedral de Santa Maria, obra gòtica declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1998 com a exponent del camí de Santiago en terres franceses. Després de dinar ens aproparem a BIARRITZ per fer una passejada per les seues excel·lents platges i conèixer l’afamat Casino. 

DILLUNS 8 D’OCTUBRE: Començarem la tercera jornada al poble de SAINT-JEAN-DE-LUZ, el municipi que el mateix Lluís XIV (el Rei Sol) va elegir per al seu matrimoni amb Teresa d’Àustria. Passejarem per carrer Gambeta, on veurem les acolorides i tradicionals cases basques, per acabar a l’Església de Sant Joan Baptista. Veurem la Casa de la Infanta i per descomptat entrarem a la casa on es va allotjar el monarca francés el dia de les seues noces amb ella. En acabar anirem a conèixer la Regió de Bearn, començant pel poble de SARE on dinarem, i continuant amb AINHOA, considerat dels més bells de França. A Sare tindrem l’oportunitat de pujar amb un tren cremallera fins el pic de La Rhume, una ascensió fins 905 metres que ens permetrà gaudir d’una panoràmica sobre els Pirineus i la costa basca fins a Sant Sebastià.

DIMARTS 9 D’OCTUBRE: L’últim dia tornarem a creuar la frontera per anar a HENDAYA i visitar el Castell Observatori d’Antoine d’Abbadie, construït en estil neo-gòtic sobre escarpats penya-segats de la costa basca, seguint els plànols del medievalista Eugène Viollet-le-Duc, el mateix que va restaurar la ciutat de Carcassona i nombroses catedrals franceses. En acabar ens dirigirem cap a BORJA, el poble aragonès d’on és originària la nissaga més famosa de la història de Gandia, on farem una passejada pels seus carrers per a reprendre el camí de tornada a casa després de dinar.

EL VIATGE DE 225€ inclou: Tres nits d'hotel de 3*, allotjament amb mitja pensió, transport en bus, guia  intèrpret i assegurança.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada