Pàgines

divendres, 23 de novembre del 2012

Atienza i Sigüenza

Una visita a dues de les viles més monumentals de Guadalajara on podrem gaudir del caràcter medieval tan sols passejant pels seus carrers.


DISSABTE 8 DE DESEMBRE: Eixirem a les 8h en direcció a Sigüenza on farem la primera visita a aquestes dues localitats farcides de monuments històrics, on solien estiuejar il·lustres escriptors com Ramón y Cajal o Ortega y Gasset. A Sigüenza ens traslladarem a la ciutat medieval que es desenvolupà a partir del segle XII seguint l’eix que va des de la catedral al castell. Visitarem la Catedral de Santa Maria amb el Sepulcre del Doncel, una de les joies de l’escultura fúnebre de tots els temps i símbol de la ciutat i també el palau on va residir la família Vázquez de Arce, conegut com la Casa del Doncel, un bell edifici del gòtic civil amb salons decorats amb sanefes mudèjars. També passejarem per la renaixentista Plaça Major, i per l’antiga Universitat humanista. 

DIUMENGE 9 DE DESEMBRE: De matí visitarem el segon destí del nostre viatge. A Atienza passetjarem per l'antic ecinte emmurallat, protegit pel Castell i visitarem la renaixentista Església de San Joan del Mercat , les petites esglésies romàniques de la Santíssima Trinitat, la de Sant Gil i la de Sant Bartolomé, tres esglésies que avui acullen els Museus d’Art Religiós, o la de Santa Maria de Val, amb les figures dels contorsionistes del seu pòrtic que probablement retraten algun grup de feriants ambulants medievals. Finalment recorrerem la Plaça d’Espanya i la Plaça del Blat, amb els tradicionals soportals típics de les places majors castellanes, i els carrers adjacents a aquestes, on podrem contemplar els encara blasons heràldics de les famílies.  
-------------------------------
El preu de 98€ inclou: Una nit d'hotel de 3* amb règim de mitja pensió (desdejuni i sopar), transport en bus, guia i assegurança

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada