Pàgines

divendres, 19 d’octubre del 2012

Soria amb Iniciatives Culturals


El cap de setmana del pont del 12 d’octubre, varem visitar terres sorianes. 



La 1ª jornada ens va portar a les localitats de Medinaceli i Almazan. A la primera de les localitats vam aprofitar per tal de dinar, podent degustar la típica sopa castellana i més menjars de la zona. De Medinaceli, a més dels mosaics romans perfectament conservats, destaca el seu imponent arc romà a l’entrada del poble, mostra del gran poder romà. Almazan ve marcat per les tres portes d’entrada que perviuen del seu passat medieval, conservades perfectament. D’altra banda els viatgers varen poder adquirir els afamats dolços i pastissos típics de la zona.
El segon dia varem poder gaudir del magnífic entorn natural del Cañón del Río Lobos, una passejada amb voltors per damunts dels nostres caps fins arribar a la famosa ermita templaria de San Bartolomé, un paratge natural encisador. Per la vesprada visitarem el Burgo de Osma, que conserva el seu esperit medieval pels seus carrers i places porticades, així com la seua catedral, seu del afamat Bisbat d’Osma. A la nit vam donar una volta pel centre històric de Soria, plena de paradetes i espectacles d’una Fira Medieval.
El diumenge de matí ens aproparem al cerro ocupat per les runes de la llegendària Numància, on al centre d’interpretació vam poder recrear l’ambient d’aquesta ciutat celtibera que va plantar cara al totpoderós Imperi Romà. La següent parada va ser San Juan de Duero, claustre que barreja quatre estils diferents als seus cantons, sent el resultat senzillament espectacular. Gustavo Adolfo Becquer es va inspirar en ell per tal d’escriure El Monte de las Animas. Finalment varem visitar els indrets més destacats de la ciutat: San Juan de Rabanera, l’institut que va acollir a l’insigne Antonio Machado, l’admirable Santo Domingo amb la seua façana romànica, el grandiós Palau dels Comtes de Gomara i per finalitzar la Concatedral de Soria i el seu claustre.
Un viatge breu però notablement satisfactori per tal de conèixer les terres de Soria on podem gaudir del millor romànic.

Carlos Fuster

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada